Browar

Browar Zarzecze oficjalnie został uruchomiony pierwszą warką w maju 2014 roku. Od tego momentu nieustannie rozwijamy i unowocześniamy stworzoną od podstaw linię browarniczą tak, by odpowiadała najwyższym światowym standardom.



Warzelnia

 

Jesteśmy średniej wielkości browarem rzemieślniczym z warzelnią o wybiciu 50 hl.

Piwo warzone jest na krystalicznie czystej wodzie z własnego ujęcia wód głębinowych ze stacją uzdatniania wody.

 

Warzelnia Browaru Zarzecze o wybiciu 50 hl.

Fermentownia

Możemy warzyć jednocześnie 20 gatunków piwa w fermentorach o pojemności 50 hl i 100 hl oraz analogicznych zbiornikach leżakowych. Fermentownia jest stale rozbudowywana, a ilość warzonych gatunków piwa ciągle się zwiększa.

Browar Zarzecze - fermentownia browaru wyposażona w fermentory i zbiornikami leżakowe 50 hl i 100 hl.

W procesie produkcji – przed filtracją – do klarowania piwa wykorzystujemy wirówkę. Fermentownia ponadto wyposażona jest w sterowany komputerowo system kontroli/regulacji temperatury fermentorów i tanków leżakowych. Rejestrujemy przebieg temperatur każdego zbiornika i mamy pełen nadzór nad warunkami fermentacji i leżakowania piwa.

 


Linia rozlewu piwa do butelek szklanych Browaru Zarzecze.

Linia rozlewu piwa

Wydajność linii rozlewu do butelek szklanych z pasteryzatorem tunelowym to 3000 butelek/h.


Kegi stalowe i PET

Wyposażona w nalewarkę do kegów ze stali i PET, linia rozlewnicza Browaru Zarzecze pozwala także dostarczać klientom piwo w kegach.

Linia rozlewu piwa Browaru Zarzecze wyposażona jest w nalewarkę KEG - maszynę rozlewniczą do kegów ze stali i PET.